Samenspraak  
  Menu  
   

 
 

Logo SamenspraakIn 2001 is het project 'SamenSpraak' door Gilde Nederland opgezet en wordt nu in ongeveer 50 steden door honderden vrijwilligers in praktijk gebracht.

 

SamenSpraakWil je als anderstalige beter Nederlands leren spreken, of wil je als vrijwilliger iemand uit een ander land helpen onze taal beter te leren spreken? Bij Gilde SamenSpraak Roermond ben je dan aan het juiste adres! Want bij Gilde SamenSpraak zijn gelukkig veel vrijwilligers die iedere week een uur beschikbaar zijn om als taalcoach met een anderstalige Nederlands te spreken.  De anderstalige voelt zich op deze manier in Nederland sneller thuis en krijgt meer begrip voor de Nederlandse cultuur en leefwijze. Want veel anderstaligen in de regio Roermond willen maar wat graag beter Nederlands leren spreken en verstaan. Tegelijkertijd leert de taalcoach iets over een andere cultuur en levensopvatting.

De taalcoaches van Gilde SamenSpraak Roermond hebben voor een periode van een jaar wekelijks een gesprek van ongeveer een uur met een anderstalige. De taalondersteuning is gericht op Nederlands spreken en dit in de praktijk te oefenen, bijvoorbeeld door samen naar de bibliotheek of markt te gaan. Een vrijwilliger en een anderstalige ontmoeten elkaar wekelijks, thuis, in de bibliotheek of elders.

Deelnemers spreken al op een basisniveau Nederlands (niveau A1) en zijn over het algemeen redelijk zelfredzaam. Er wordt meestal geen gebruik gemaakt van een ondersteunende methode. Bij Gilde SamenSpraak Roermond doen meer dan vijftig vrijwilligers en evenveel anderstaligen mee aan dit unieke taalproject.
Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van Gilde SamenSpraak Roermond in 2014, verscheen een artikel op de website van 'Het begint met Taal', dat u HIER kunt lezen.

Klik HIER voor de digitale 3-luik folder.

Taalcoach / Taalvrijwilliger
Sta je open voor bijzondere taalontmoetingen en ben je geïnteresseerd in taal en cultuur?
Word dan taalcoach! Kosten worden vergoed, je krijgt begeleiding en de overeenkomst duurt een jaar. Aanmelden kan HIER

Anderstaligen
Wil je als anderstalige beter Nederlands leren spreken en verstaan? Dan ben je bij Gilde SamenSpraak Roermond aan het juiste adres!

Aanmelden kan HIER

Of wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met iemand van het coördinatieteam:

Marjon Valentijn
T 0475 311821

E klik
HIER

Fem Hunze
T 0475 58 18 36
E klik
HIER

Wilmy Jongerius
T 0475 40 25 70
E klik
HIER

Eugène Menne
T 0475 33 42 57
E klik
HIER