Menu  
   

 

Stadswandeling

 

De wandeling op donderdag 2 april gaat NIET door


   
         
   

Gilde Rondje Roermond bestaat uit een tiental gecertificeerde en zeer enthousiaste stadsgidsen. Zij organiseren aansprekende wandelingen. De wandelingen zijn altijd 'op maat', of rond een speciaal thema, want Roermond heeft veel te bieden. De Kathedraal, de Munsterkerk, maar ook de zeer bijzondere gebedshuizen van andere religies. Of het oude centrum met zijn monumentale gebouwen, openbare ruimtes met prachtige beelden en het fraaie groen. 'Mooder Maas' en het waterrijk rond Roermond of het sinds de de 14e eeuw bestaande Voorstad St Jacob, eeuwenlang de belangrijkste verbinding voor de stad naar het zuiden. Er is in Roermond dus genoeg te wandelen, te bewonderen en te beleven!

 

Iedere eerste donderdag van de maand is er een GRATIS STADSWANDELING. Deze stadswandeling met een thema start altijd om 13.30 uur. Meestal bij MFC ‘t Paradies, Munsterstraat 61, 6041 GA Roermond, meestal ook het eindpunt. De wandelingen gaan ALTIJD door.
Check voor actuele data deze website, onze Facebookpagina of neem contact op via: 06 34 17 29 70.

Daarnaast heeft u de keuze uit onderstaande wandelingen:

1. Cuypers rondje
Een bijzondere wandeling door de stad van Pierre Cuypers. Nederlands bekendste architect van de 19e eeuw. Bekend van het Rijksmuseum, het Centraal Station in Amsterdam of de troon in de Ridderzaal.

  • U start met koffie en een Cuypersgebakje.

  • Hierna bezoeken we onder begeleiding van deskundige en enthousiaste gidsen van Gilde Rondje Roermond in 1,5 uur de bijzondere locaties en gebouwen van Pierre Cuypers.

  • U sluit dit af met een lekkere lunch aan de Roerkade.

  • Eventueel kunt u op eigen gelegenheid nog een boottocht op de Maasplassen maken en afsluiten met een drankje op een van de vele terrasjes op de Roerkade.

 Prijs vanaf 10 personen € 34,50 per persoon

2. Gilde Bourgondisch Rondje Roermond

  • U start met koffie en Christoffelgebak.

  • Hierna bezoeken we onder begeleiding van deskundige en enthousiaste gidsen van Gilde Rondje Roermond in 1,5 uur de mooiste plekjes van de historische stad Roermond.

  • Vervolgens wacht u een lekkere lunch.

  • Nog niet genoeg! U gaat varen over de Maasplassen en zult zich verbazen hoeveel water er in Roermond is. Ook zult u de drijvende huisjes zien.

  • Terug aan de Roerkade kunt u nog nagenieten van een drankje op de vele leuke terrasjes.

Prijs vanaf 10 personen € 48,00 per persoon

 

Klik HIER voor de digitale 3-luik folder!

 

Een eigen wandeling?

Op een andere dag of tijdstip?

Op maat of rond een thema?

Of wilt u meteen boeken?

Neem dan contact op met onze coördinator via dit speciale nummer:

06 34 17 29 70

   
         
   
   
    (C) Stichting Service Gilde Roermond | Webbeheerder