Natuurwandeling  
  Menu  
   

 

Natuurwandeling
 
   
29 november: wandeling door het Leudal
   
Toren klooster St. Elisabeth 

We gaan een mooie wandeling door het Leudal maken. Een geweldig fraai natuurgebied. Het landschap is in de ijstijden gevormd. De Leubeek en de Zelsterbeek hebben zich er later diep ingeslepen. Er zijn hoogteverschillen tot wel 10 meter. We lopen langs de oevers van beide beken. Vooral van de Leubeek zien we de meanderende loop. Uiteraard komen we ook bij de in Midden-Limburg wereldberoemde Litsberg. Menigeen heeft hier als kind gespeeld, maar is ook nu nog bij de jeugd in trek.

De wandeling wordt afgesloten met een tocht over het onlangs geopende voetpad rond klooster St. Elisabeth. Van het in 1240 gebouwde klooster rest slechts nog een toren. Ook is er nog een pesthuisje uit 1682. De huidige bebouwing doet dienst als verzorgingshuis.

De wandeling start om 10.00 uur op de natuurparkeerplaats op de hoek van Roggelseweg / St. Elisabethdreef / Lange Pad.
Anders gezegd; De weg tussen Haelen en Roggel 200 meter voorbij restaurant St. Elisabeth’s Hof. (Roggelseweg 56, 6086 NP Haelen)

De gidsen zijn: Arnold Henderix en Jan van de Venne.

Paden kunnen plaatselijk modderig zijn, dus aangepaste schoeisel aanbevolen.De wandeling is voor eigen risico en gaat onder alle weersomstandigheden door.

Iedere laatste vrijdagochtend van de maand

Iedere laatste vrijdagochtend van de maand is er een circa 2 uur durende wandeling in de natuur. Altijd op plaatsen, waar in relatie tot de seizoenen, de natuur op haar mooist is. Wat dat betreft komen de wandelaars, in de qua natuur zeer gevarieerde omgeving van Roermond, ruimschoots aan hun trekken. Immers, waar vindt men op een steenworp afstand twee gerenommeerde grote Nationale Parken als De Meinweg en Het Leudal, met vele kleinere wandelgebieden daar weer omheen?
Tijdens de wandeling wordt, waar mogelijk, een bezoek gebracht aan een speciale bezienswaardigheid.
De wandelingen gaan onder alle weersomstandigheden door en men loopt mee voor eigen risico.
Startplaats en datum worden tijdig bekend gemaakt op onze website, Facebook en in de lokale (digitale)media.


Coördinator natuurwandelingen:

Huub Tilmanns: ob. 06 46 85 72 25

Klik HIER voor de digitale 3-luik folder over de Natuurwandelingen.

(C) Stichting Service Gilde Roermond | Webbeheerder