Natuurwandeling  
  Menu  
   

 

Natuurwandeling
 
   
 De eerstvolgende wandeling: vrijdag 31 mei

Onze meiwandeling gaat door een fraai stukje Leudal. We vertrekken om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats bij Restaurant De Busjop, Bussjopsweg 9 in Heythuysen.

We wandelen langs prehistorische grafheuvels, steken de Tungelroyse Beek over en bekijken de Uilentoren die hoort bij landgoed Groote Bedelaar. Langs bosrijke paadjes bereiken we klooster St. Elisabeth. Door de tuin van dit klooster komen we bij een oud bakhuis. We lopen vervolgens langs een flink heidegebied en bereiken tegen 12 uur, na een wandeling van 8 kilometer, De Busjop waar de koffie klaar staat.

Paul Caquelein en Harrie Heldens hebben het genoegen om jullie te mogen gidsen door dit bijzonder mooie landschap. Tot 31 mei bij De Busjop.

Adres:

Restaurant De Busjop

Bussjopsweg 9

6093 AA Heythuysen


Goed schoeisel is gewenst. De wandeling is voor eigen risico en gaat onder alle weersomstandigheden door.

De natuurwandelingen worden georganiseerd door Jan van de Venne, Harrie Heldens, Paul Caquelein, Fons van den Broek en Huub Tilmanns.

Klik HIER voor de digitale 3-luik folder over de Natuurwandelingen.

Iedere laatste vrijdagochtend van de maand

Iedere laatste vrijdagochtend van de maand is er een circa 2 uur durende wandeling in de natuur. Altijd op plaatsen, waar in relatie tot de seizoenen, de natuur op haar mooist is. Wat dat betreft komen de wandelaars, in de qua natuur zeer gevarieerde omgeving van Roermond, ruimschoots aan hun trekken. Immers, waar vindt men op een steenworp afstand twee gerenommeerde grote Nationale Parken als De Meinweg en Het Leudal, met vele kleinere wandelgebieden daar weer omheen?
Tijdens de wandeling wordt, waar mogelijk, een bezoek gebracht aan een speciale bezienswaardigheid.
De wandelingen gaan onder alle weersomstandigheden door en men loopt mee voor eigen risico.
Startplaats en datum worden tijdig bekend gemaakt op onze website, Facebook en in de lokale (digitale)media.


Coördinator natuurwandelingen:

Huub Tilmanns: ob. 06 46 85 72 25
 

(C) Stichting Service Gilde Roermond | Webbeheerder