Natuurwandeling  
  Menu  
   

 

Natuurwandeling
 
   
Vrijdag 24 september: wandeling Isabellagreend

IsabellagriendWe gaan al wandelend de Isabellagreend verkennen, een pareltje aan de Maas bij Merum. De Isabellagreend is een langgerekte landtong tussen de Maas en de Oolderplas, ontstaan door grindwinning in de vorige eeuw. Akkers en fruitboomgaarden hebben plaatsgemaakt voor water en andere bewoners zoals de bever, wilde bijen en de oeverzwaluw. In en rond het water zie je o.a. knobbelzwanen, meerkoetjes en aalscholvers die op ’n tak hun verenpak laten drogen.
Voor het beheer heeft de Stichting Limburgs Landschap Konikpaarden en Galloway runderen ingezet. Zonder hun grazen zou immers alles dichtgroeien. Kortom een interessant stukje natuur dat nog volop in ontwikkeling is. Fraaie uitzichten over de Maas en de plas maken het wandelen nóg leuker. We pauzeren met een gedicht over de Isabellagreend waarmee Paul onlangs een prijs won in het kader van de beste ode aan het landschap.

We starten om 10.00 uur bij:
Café De Schuur
Hoofdstraat 2
6049 EB Herten

Parkeren in de buurt kan prima.
Na afloop koffie bij de Frends Beach Club Marktstraat 25, 6049 EB Herten gelegen aan de Oolderplas.

Tot vrijdag 24 September

Jullie gidsen
Paul Caquelein
Arnold Henderix
Iedere laatste vrijdagochtend van de maand

Iedere laatste vrijdagochtend van de maand een circa 2 uur durende wandeling in de natuur. Altijd op plaatsen, waar in relatie tot de seizoenen, de natuur op haar mooist is. Wat dat betreft komen de wandelaars, in de qua natuur zeer gevarieerde omgeving van Roermond, ruimschoots aan hun trekken. Immers, waar vindt men op een steenworp afstand twee gerenommeerde grote Nationale Parken als De Meinweg en Het Leudal, met vele kleinere wandelgebieden daar weer omheen?
Tijdens de wandeling wordt, waar mogelijk, een bezoek gebracht aan een speciale bezienswaardigheid.
De wandelingen gaan onder alle weersomstandigheden door en men loopt mee voor eigen risico.
Startplaats en datum worden tijdig bekend gemaakt op onze website, Facebookpagina en in de lokale (digitale)media.

De wandelingen worden georganiseerd door Jan van de Venne, Paul Caquelein, Fons van den Broek, Arnold Henderix en Huub Tilmanns.


Coördinator natuurwandelingen:

Huub Tilmanns via mobiel: 06 46 85 72 25

Klik HIER voor de digitale 3-luik folder over de Natuurwandelingen.

(C) Stichting Service Gilde Roermond | Webbeheerder