Service Gilde Roermond
     
     
   
  Menu  
   

 

   

stadswandelingenGilde Rondje Roermond bestaat uit een tiental gecertificeerde en zeer enthousiaste stadsgidsen. Zij organiseren aansprekende stadswandelingen. De wandelingen zijn altijd 'op maat', of rond een speciaal thema, want Roermond heeft veel te bieden. De Kathedraal, de Munsterkerk, maar ook de zeer bijzondere gebedshuizen van andere religies. Of het oude centrum met zijn monumentale gebouwen, openbare ruimtes met prachtige beelden en het fraaie groen. 'Mooder Maas' en het waterrijk rond Roermond of het sinds de de 14e eeuw bestaande Voorstad St Jacob, eeuwenlang de belangrijkste verbinding voor de stad naar het zuiden. Er is in Roermond dus genoeg te wandelen, te bewonderen en te beleven!

 


Iedere EERSTE DONDERDAG van de maand is er een GRATIS STADSWANDELING. Deze stadswandeling met een thema start altijd om 13.30 uur. Meestal bij MFC ‘t Paradies, Munsterstraat 61, 6041 GA Roermond, meestal ook het eindpunt. De wandelingen gaan ALTIJD door.
Check voor meer bijzonderheden de Speciale Pagina, of onze speciale Facebookpagina.Daarnaast heeft u de keuze uit onderstaande wandelingen:

1. Cuypers Rondje Roermond
Een bijzondere wandeling door de stad van Pierre Cuypers. Nederlands bekendste architect van de 19e eeuw. Bekend van het Rijksmuseum, het Centraal Station in Amsterdam of de troon in de Ridderzaal.

  • Start met koffie en een Cuypersgebakje.

  • Hierna bezoeken we onder begeleiding van deskundige en enthousiaste gidsen van Gilde Rondje Roermond in 1,5 uur de bijzondere locaties en gebouwen van Pierre Cuypers.

  • Afsluiting met een lekkere lunch aan de Roerkade.

  • Eventueel kun je op eigen gelegenheid nog een boottocht op de Maasplassen maken en afsluiten met een drankje op een van de vele terrasjes op de Roerkade.

 Vanaf 10 - 20 personen. Prijs op aanvraag via: 06 19 19 15 862. Bourgondisch Rondje Roermond

  • Start met koffie en Christoffelgebak.

  • Hierna bezoeken we onder begeleiding van deskundige en enthousiaste gidsen van Gilde Rondje Roermond in 1,5 uur de mooiste plekjes van de historische stad Roermond.

  • Vervolgens wacht een lekkere lunch.

  • Nog niet genoeg! Je gaat varen over de Maasplassen en zult zich verbazen hoeveel water er in Roermond is. Ook zul je de drijvende huisjes bij Marina Oolderhuuske zien.

  • Terug aan de Roerkade kun je nog nagenieten van een drankje op de vele leuke terrasjes.

Vanaf 10 - 20 personen. Prijs op aanvraag via: 06 19 19 15 86


 

3. Beleef 'The Passion' in Roermond

Roermond vormde in 2021 het decor voor The Passion, hét muzikale paasevenement over het lijden, sterven en de opstanding van Jezus. Wandel mee met een enthousiaste en bevlogen gids langs de plekken die je op TV zag. Beleef de historie van de stad en de passie van de inwoners die er gewoond en gewerkt hebben.

 

Prijs vanaf 10 - 20 personen: € 50,-  Aanvraag via: 06 19 19 15 86


 

Klik HIER voor de digitale 3-luik folder!

 

Een eigen wandeling?

Op een andere dag of tijdstip?

Op maat of rond een thema?

Of wilt u meteen boeken?

Neem dan contact op met onze wandelcoördinator via:

06 19 19 15 86

   
         
   
   
    (C) Stichting Service Gilde Roermond | Webbeheerder